Прикачио се за ''јак'' кабл: Украо више од 12 милиона

ГС
Прикачио се за ''јак'' кабл: Украо више од 12 милиона

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу, Полицијске станице Љубовија, ухапсили су Н.Ј. (47) из Београда, због постојања основа сумње да је извршио кривична дјела тешка крађа и уништење и оштећење јавног уређаја, као и изазивање опште опасности.

Он се сумњичи да се у околини Љубовије неовлашћено прикључио на електроенергетску мрежу на тај начин што је развукао каблове са високонапонског вода у круг свог предузећа у којем је рударио криптовалуте и тако оштетио Електродистрибуцију за више од 12.600.000 динара.

Такође је, како се сумња, неовлашћеним прикључивањем на електромрежу уништио високонапонске осигураче у власништву Електродистрибуције Лозница.

Каблови које је Н.Ј., како се сумња, развукао преко круга предузећа изазвали су пожар који су ватрогасци угасили. Полиција је у кругу предузећа пронашла 252 уређаја за рударење криптовалута.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Лозници, осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он је, уз кривичну пријаву, приведен тужиоцу. Судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана