Пријетећи пиштољем из три маркета украо скоро 19.000 КМ

Небојша Томашевић
Пријетећи пиштољем из три маркета украо скоро 19.000 КМ

БАЊАЛУКА - Полиција је у акцији "Стрип" ухапсила Р.М. из Бањалуке због сумње да је 26. јуна опљачкaо "Мој маркет" у бањалучком насељу Старчевица, а истрагом је утврђено да је починио још два разбојништва у којима је пријетећи пиштољем отео близу 19.000 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су да је акција усмјерена на разоткривање кривичних дјела разбојништво.

Р. М. сумњиче да је на подручју града Бањалука, 6. октобра и 10. новембра 2023. године, те 26. априла ове године уз пријетњу употребе ватреног оружја од радника три маркета укупно украо 18.849 КМ.

-На основу наредбе дежурног судије Окружног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука извршен је претрес стана и других просторија које користи Р.М, те су том приликом пронађени предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела - кажу у Полицијској управи Бањалука.

Такође, на једној локацији на подручју Котор Вароша пронађени су и током увиђаја изузети одјевни предмети и пиштољ марке „Blow ТR 17“ које је ухапшени користио током извршења кривичних дјела, а потом бацио.

У току је криминалистичка обрада Р.М., који ће данас након завршене криминалистичке обраде уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити спроведен у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана