Пријетећи ножем Приједорчанин од особе са инвалидитетом отео 200 км и протезу за ногу

Срна
Пријетећи ножем Приједорчанин од особе са инвалидитетом отео 200 км и протезу за ногу

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука лишили су слободе лице чији су иницијали Р.Р. из Приједора због основане сумње да је починио кривична дјела разбојништво и двије тешке крађе на подручју Бањалуке тако што је од оштећеног украо торбицу са 200 КМ, протезу за ногу и мобилни телефон, те провалио у два киоска.

Ово лице се сумњичи да је 7. јануара кроз полуотворен прозор ушао у породичну кућу оштећеног, те пријетећи ножем отуђио торбицу у којој се налазило 200 КМ.

С обзиром да је оштећни лице са инвалидитетом, Р.Р. је од њега отуђио протезу за лијеву ногу, као и мобилни телефон, а са намјером да спријечи оштећеног да позове полицију, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Такође, постоје основи сумње да је Р.Р. у вечерњим сатима 9. јануара извршио провале у два киоска на подручју Града Бањалука.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се након комплетирања предмета достави извјештај против Р.Р. у редовној процедури.

Осумњичени је идентификован и лишен слободе 9. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана