Приједорчанка у дворишту узгајала марихуану, раније хапшена због напада сјекиром

Небојша Томашевић
Приједорчанка у дворишту узгајала марихуану, раније хапшена због напада сјекиром

ПРИЈЕДОР - Марина Башкот (47) из Приједора, која је прије неколико година хапшена јер је сјекиром полупала све у кући познаника, нашла се сада на оптуженичкој клупи због узгоја наркотика.

Оптужницу против ње је подигло приједорско Окружно тужилаштво које је терети за неовлашћену производњу и промет опојних дрога.

Према наводима оптужнице, Башкотова је на имању породичне куће произвела марихуану. Наводи се да је у дворишту куће засадила двије стабљике индијске конопље од које се производи поменута дрога.

Током истраге она није спорила да је засадила конопљу, али је рекла да је то урадила ради подмиривања својих личних потреба, јер је повремени уживалац наркотика.

Тужилаштво ову оптужницу планира да доказује са 11 материјалних доказа и вјештачењем.

Башкотовој је на терет стављен блажи облик кривичног дјела неовлашћена производња и промет опојних дрога за које је Кривичним закоником Републике Српске предвиђена казна од једне до 10 година затвора.

Бранилац оптужене, адвокат Марко Микеш, потврдио нам је да је подигнута и потврђена оптужница, али није желио да коментарише случај.

Башкотова је у жижу јавности дошла у августу 2018. године, када је и притворена јер је сјекиром полупала све у кући познаника Зорана К. у том граду.

Извор близак истрази тада је казао да је она у кућу Зорана К. дошла у намјери да се обрачуна с њим због ранијих несугласица.

- Срећом, у вријеме њеног упада у кући није било никога па је избјегнута већа трагедија. Башкотова је одмах по доласку сјекиром развалила улазна врата. Након тога унутра је направила прави хаос - казао је овај извор.

Према његовим ријечима, Приједорчанка је прво полупала плочице у ходнику, да би затим ушла у дневни боравак, гдје је разбила комоду те уништила посуђе и све у њој.

- Након тога ушла је у купатило и полупала све плочице. Али ни ту се није зауставила, већ је ушла у спаваћу собу, гдје је уништила ладице са разним предметима те је напустила кућу. Такође, уништила је и кухињу, коју је исјекла сјекиром - испричао је извор близак истрази.

Башкотова је послије тога брзо откривена и ухапшена, након чега јој је био одређен притвор.

Досије

Марина Башкот је позната одраније по кривичним дјелима и насилном понашању. Више пута је осуђивана на условне казне за разна дјела у Основном суду у Приједору и Бањалуци. Посљедњи пут је осуђена у априлу 2019. године у Основном суду у Приједору на пет мјесеци затвора због кривичног дјела угрожавање безбједности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана