Приједорчанин оптужен за шверц дроге: Марихуану продавао по 50 КМ и 100 КМ

Н. Т.
Приједорчанин оптужен за шверц дроге: Марихуану продавао по 50 КМ и 100 КМ

ПРИЈЕДОР - Стефан Билбија (23) из Приједора оптужен је да је у овом граду 2021. продавао марихуану по цијени од 50 КМ и 100 КМ.

Оптужницу против њега подигло је приједорско Окружно тужилаштво које га терети да је починио три кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога. 

Како се наводи у оптужници, Билбија је 4. јануара 2021. око 270 грама марихуане донио у стан у коме живи Н. М. те је наркотике распарчао у 45 врећица у намјери да их продаје за 50 КМ по врећици. 

Даље се наводи да је од почетка марта до почетка маја 2021. године наркотике у више наврата продао П. Ш. и С. М. по цијени од 100 КМ. 

Наводи се да је Билбију почетком јула зауставила полиција док се возио на мотору који је возио С. М. а коме је за 100 КМ продао марихуану. 

Билбија је успио да скочи с мотора и побјегне. Терете га да је у дворишту напуштене куће у улици Војводе Степе Степановића у Приједору држао скривено 390 грама марихуане, те 457 таблета екстазија с ликом Спужва Боба. 

Он је на то мјесто у ноћи између 25 и 26. јула довео К. В. и М. Р. како би им продао наркотике. 

Међутим, полиција је открила штек те му направила сачекушу. Када је дошао и сагнуо се да узме дрогу полицајци су га освијетлили батеријском лампом. 

Билбија је и тада успио побјећи, а предао се полицији три дана касније. 

Поједини свједоци су током истраге казали да је Билбија марихуану штекао иза зграде Ц4 на Пећанима, односно иза факултета гдје се налази површина која је зарасла и гдје скоро нико не иде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана