Приједорчанин оптужен за крађу крста, пива и ракије

ГС
Приједорчанин оптужен за крађу крста, пива и ракије

ПРИЈЕДОР - Основни суд у Приједору потврдио је оптужницу против М.Е. која га терети да је из једне куће у овом граду украо дволитру пива и пола литре ракије, а из католичке цркве крст и друге црквене предмете.

Како је потврђено “Независним новинама”, М.Е. је оптужен да је 10. фебруара 2021. године, од 12 до 19 часова, у мјесту Горњи Волар, дошао до Католичке цркве Свети Анте те каменом разбио стакло на прозору, затим провукао руку и прозор отворио, те ушао у богомољу.

- Оптужен је да је украо позлаћени крст (криж), неутврђен број позлаћених лимених пехара (калежа), те неутврђену количину црквених предмета који служе за причешће, након чега је отишао, а штета износи око 1.000 КМ -навело је Окружно јавно тужилаштво Приједор, које је оптужницу подигло.

Оптужен је, такође, да је од 8. до 10. фебруара 2021.године, у истом мјесту, дошао до једне куће, те насилно отворио улазна врата.

- Ушао је унутра, испреметао ствари, те украо једну дволитру пива и пола литре ракије након чега је отишао, причинивши власници куће штету у неутврђеном износу - наводи се у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана