Приједорчанин оптужен да је супрузи и дјеци пријетио дизањем у ваздух

Н.Т.
Приједорчанин оптужен да је супрузи и дјеци пријетио дизањем у ваздух

ПРИЈЕДОР - Приједорчанин Ђ. Џ. оптужен је за породично насиље јер је пријетио малољетној дјеци и ванбрачној супрузи Р. Г., којима је говорио да ће их дигнути у ваздух. Једном приликом је покушао да жену удари флашом у главу и да је удави рукама.

Оптужницу проти њега подигло је приједорско Окружно тужилаштво, а потврдио Основни суд у Приједору. Тим документом Ђ. Џ. терете да је од 10. до 17. јула ове године угрозио спокојство, душевно здравље ванбрачне супруге Р. Г. те да је пријетње упућивао и малољетној кћерки и сину.

Наведено је да је 10. јула дошао испред куће ванбрачне супруге те говорио: "Убићу те, сачекаћу те пред кухињом, чекам те у 10 сати испред кухиње, купићу бензин запалићу кућу. Кад дјеца изађу све ћу вас попалити. Ку***, вучеш се по граду, објавићу твоје интимне слике". 

Те пријетње је рекао и малољетном сину. Додаје се да је, након тога, оптужени 15. јула позвао малољетну кћерку да дође на мјесто у близини куће.

- Када је она дошла, рекао јој: "Поручи мами да ћу јој испуцати шаржер у чело". Због тога се његова малољетна кћерка узнемирила и осјећала страх за себе и мајку - стоји у оптужници.

Додато је да је затим оптужени 16. јула поново рекао супрузи Р. Г. да ће и њу и дјецу запалити и дигнути у ваздух. Дан касније након тих пријетњи, како стоји у оптужници, оптужени Ђ. Џ. је сусрео супругу на улици те покушао да је удари пивском флашом.

- Она се измакла и избјегла ударац, а он ју је хватио за врат рукама те почео да дави. Говорио је: "Убићу те, задавићу те. Сад си ми надошла сама. Нико сада не види шта ти радим". Р. Г. се успјела отети, оптужени ју је ухватио за сребрени ланчић, који је стргао, а она је побјегла - стоји у оптужници, уз опаску да јој је псовао мајку.
Тим документом Ђ. Џ. ја на терет стављено кривично дјело насиље у по-родици или породичној заједници учињено према супрузи и малољетној дјеци, за шта је предвиђена казна од двије до десет година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана