Приједорчанин који је под истрагом због учешћа у убиству Башића иде у притвор због дроге

Небојша Томашевић
Foto: Приједор данас

БАЊАЛУКА - Тужилаштво БиХ предложиће Суду БиХ да одреди притвор Далибору Раилићу званом Дуги из Приједора који је под истрагом као могући учесник у тешком убиству начелника криминалистичке полиције Приједор Раденка Башића, потврђено је "Гласу Српске".

Како сазнајемо, њега Тужилаштво БиХ првенствено терети да је био дио  организоване  криминалне групе која је шверцовала наркотике на подручју Градишке.

- Притвор за Д. Р. тужилац тражи због бојазни од бјекства, утицаја на свједоке и доказе, те опасности да би на слободи могао поновити кривично дјело или довршити започето. Осумњичени се доводи у везу са организованом криминалном групом која је дјеловала на подручју Градишке и других градова. Ова особа је  такође под истрагом као могући учесник у тешком убиству Башића - појаснио је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Појаснио да ће се истрага против Д. Р. везана за убиство одвијати у сарадњи са партнерским полицијским агенцијама, а да осумњиченог тужилаштво првенствено терети за организовани криминал и повезаност  с групом која је дјеловала на подручју Градишке.

Према незваничним информацијама, Раилић се доводи у везу са нарко-групом Душана Ловреновића који је ухапшен у оквиру акције "Сториџ 2".

Према непотврђеним информацијама управо се  обрачун са нарко- мафијом на подручју Градишке  наводи као један од могућих мотива убиства Башића.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је у понедјељак, 21. марта, из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани.

Раилић је раније осуђиван, а јуче је предат Окружном тужилаштву у Приједору у оквиру истраге убиства Башића. Према незваничним информацијама, он је након предаје тужилаштву послије обраде пуштен, али га је полиција опет ухапсила. Није саопштена његова улога у овом злочину нити други детаљи.

Раније из Министарства унутрашњих послова саопштено да је у оквиру истраге убиства Башића приведено више десетина лица који се могу довести у везу са тим злочином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана