Приједорчанин из пет провала "извукао" свега 63 КМ

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР - Александар Јеличић из Приједора оптужен је за више провала у неколико објеката приједорске Градске тржнице у које је углавном улазио преко крова.

Међутим, у својим походима углавном је остајао кратких рукава јер је у пет провала украо само 63 КМ и успио да се "почасти" пивом.

Осим крађа, Јеличића терете да је претукао познаника Душка Ј. те оштетио аутомобил једне суграђанке.

На оптужници се нашао и његов суграђанин Ергин Шаћири који је половином августа 2020. године са Јеличићем учествовао у крађи акумулатора из камиона. Шаћири је робу касније продао за 500 КМ.

Оптужницу против њих подигло је Окружно тужилаштво у Приједору које Јеличића терети за више кривичних дјела и то тешку крађу, оштећење и одузимање туђе ствари и тјелесну повреду. Шаћирију је на терет стављена једна крађа.

Према оптужници, Јеличић је све провале починио крајем 2017. и почетком 2018. године. Како се наводи, он је за два мјесеца, провалио у неколико фирми у Градској тржници у Приједору. Прва на мети му је била месница "Папак", а лопов је у тај објекат доспио преко крова тржнице и ушао кроз прозор на којем је развалио решетке.

Међутим, ту је остао "кратких рукава" па је провалио у просторије ауто-школе "Диа Бод", али и одатле је изашао празних руку. Даље се наводи да је Јеличић у потрази за плијеном провалио у канцеларије Градске тржнице гдје је из сефа украо 63 КМ. Приликом бијега и силаска с лименог крова, поломио је тенду од плексигласа на локалу "Наис".

Према оптужници, Јеличић се након лоших резултата крађе поново вратио у просторије Градске тржнице те опет провалио у месницу "Папак" гдје је из фрижидера украо већу количину пива и месних производа. Наводи се да је у месници попио пиво, а затим је опет провалио у канцеларије Градске тржнице одакле је изашао празних џепова.

Јеличића још терете да је крајем октобра 2019. године у Приједору полупао BMW власништво једне жене. На возилу је каменом разбио предње и задње вјетробранско стакло и откинуо оба ретровизора.

Осим тога, на терет му је стављено и да је претукао Душка Ј. којег је напао средином априла прошле године у просторијама Градске тржнице Приједор.

Крамп

Александар Јеличић је одраније познат полицији, а прије десетак година су га полицајци затекли како под дејством наркотика крампом удара по киоску "Гласа Српске" у Приједору. Тада је реаговала и хитна помоћ како би му дали лијекове за смирење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана