Приједор: Сахрањен дјечак Иван Кесар

Перо Шпандић
Приједор: Сахрањен дјечак Иван Кесар

Приједор - Шестогодишњи Иван Кесар из приједорског насеља Урије, који је у петак погинуо приликом безазлене дјечије игре у породичном дворишту када се на њега изненада обрушио зид сушнице, сахрањен је данас на градском гробљу Пашинац.

Туга и бол неутјешних родитеља и његовог старијег брата као и родбине несрећног дјечака, коме је живот изненада прекинут, дирнули су сваког ко је присуствовао Ивановој сахрани. Трагедија се догодила када се несрећни дјечак у петак играо у дворишту поред зида сушнице, који је требало да буде срушен дан раније, али због вјерског празника Илиндана тај посао није био завршен.

Према ријечима његовог оца Младенка Кесара, Иван се играо код зида тако што је избијао једну од цигли и то у тренутку када га је бака, која га је чувала, испустила из вида јер је отишла у кућу да остави опрани веш на сто.

Зид, висине метар и по, у једном тренутку обрушио се и маленом Ивану нанио тешке тјелесне повреде по глави, од којих је преминуо.

Када је чула лупање које је изазвало обрушавање зида, бака је истрчала из куће и под рушевином угледала дјечака који је био без свијести.

Несрећном дјечаку ни у приједорској болници није било помоћи, те је преминуо од задобијених повреда и великог крварења.

Нико није ни помишљао да би се овако нешто могло догодити, јер није било никаквих назнака да би се зид могао срушити.

О овом случају обавијештен је и дежурни тужилац, који је констатовао да се ради о задесној смрти.

Школа

Како је испричала најближа родбина, Иван Кесар, који је у септембру требало да крене у први разред основне школе, био је весело дијете склоно игрању мајсторских заната. То га је највјероватније и навело да из зида извади кобну циглу, послије чега се на њега обрушио зид.

Иван је, према ријечима породице, погинуо у 13.15 часова, у исто вријеме када се и родио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана