Приједор: Оптужница због пуцњаве након сукоба око њиве

Срна
Приједор: Оптужница због пуцњаве након сукоба око њиве

ПРИЈЕДОР- Окружно јавно тужилаштво Приједор подигло је оптужницу против лица из Козарске Дубице Ч.М. због кривичног дјела изазивање опште опасности, објављено је из ове правосудне институције.

У оптужници се наводи да је Ч.М. 18. октобра 2019. године у Доњем Јеловцу код Козарске Дубице испалио метак из војничког карабина у гуму трактора којим је управљао мушкарац В.Б. и тиме изазвао опасност по његов живот, а нанио штету од 920 КМ власнику тог возила В.М.

Оптужени је претходно од оштећеног тражио да престане орати њиву за коју је тврдио да ју је власник њему одобрио за обрађивање, а В.Б. је то одбио.

Ч.М. је, према наводима оптужнице, у помоћним објектима и подруму породичне куће у Доњем Јеловцу неовлаштено држао војничку пушку са метком у цијеви, аутоматску пушку са три напуњена оквира муниције, 61 метак за војнички карабин и 44 метка за пушку калибра 7,62.

Чланом 394 став 1 Кривичног законика Републике Српске прописана је казна затвора од шест мјесеци до пет година за онога ко пуцањем из ватреног оружја изазове опасност по живот људи, чланом 240 став 1 новчана или казна затвора до двије године за онога ко оштети туђу ствар, а чланом 361 став 1 казна затвора од шест мјесеци до пет година за онога ко неовлаштено држи ватрено оружје и муницију чије држање грађанима уопште није дозвољено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана