Приједлог за одређивање притвора за осумњичене у акцији "Мета"

Srna
Foto: rtrs

Тужилаштво Зеничко-добојског кантона поднијело је приједлог за одређивање притвора против осумњичених лица чији су иницијали С.М. и О.М. ухапшених у акцији "Мета", саопштено је из овог тужилаштва.

Приједлог је поднесен Општинском суду у Високом, због основане сумње да је лице С.М. починило продужено кривично дјело одавање службене тајне и кривично дјело припремање кривичног дјела неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге, а да је лице О.М. починило продужено кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет дроге.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора јер нарочите околности указују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Притвор је предложен и зато што нарочите околности оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело, а за та кривична дјела може се изрећи казна затвора најмање три године или тежа казна.

У акцији кодног назива "Мета" јуче је ухапшено осам лица осумњичених за нелегалну трговину канабисовим уљем и они су до краја дана предати у надлежност Тужилаштва Зеничко-добојског кантона, гдје су испитана, након чега је одлучено о потреби њиховог даљег задржавања.

Ријеч је о наставку опсежне полицијске акције коју спроводи Управа полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона и која је усмјерена на хапшење и процесуирање лица осумњичених за извршење кривичних дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, одавање службене тајне, злоупотреба положаја или овлаштења и надриљекарство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана