Прије годину дана мучки убијен фудбалер, истрага и даље траје

ГС
Прије годину дана мучки убијен фудбалер, истрага и даље траје

ГОРАЖДЕ, САРАЈЕВО - Прошла је година дана од кукавичког напада на Горажданина Алмира Рашчића и вијести која је шокирала град, а убрзо и цијелу државу.

Некадашњи фудбалер сарајевског "Жељезничара", "Горажда" и других бх. клубова нападнут је 13. јануара прошле године иза 22 сата у пасажу зграде у којој је живио. У тренуцима док се кретао према аутомобилу на паркингу, непознати нападач му је пришао, оборио га на асфалт и пуцао му у главу.

Рашчић је 10 дана након рањавања преминуо у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву. Иако је, упркос лошим прогнозама љекара, нада у породици, код пријатеља и суграђана тињала до задњег трена, повреде главе биле су претешке и након десет дана у индуцираној коми Алмирово срце престало је да куца, пише Аваз.

Слажу мозаик

Од тада до данас, истрага и даље траје, а инспектори полако слажу мозаик. Напад се десио на простору који није освијетљен нити покривен видеонадзором.

Годину дана послије, истрага још није дала никакве резултате о извршиоцу и мотиву овог убиства.

" Они кажу да нешто раде, мени нико ништа не говори. Повремено дођем да питам али нема ништа ново", каже Алмиров отац Мухидин Рашчић.

Мирсад Билајац каже како истрага и даље траје, те да су у њу, осим МУП-а БПК, укључени и СИПА, ОСА и ФУП.

"И даље трају вјештачења свих трагова који се могу повезати с овим догађајем, па и пиштоља овог калибра у власништву појединаца из криминалног миљеа из Горажда, али и других градова. Упоредо се врше полиграфска испитивања свих особа која би се могла довести у везу са овим кривичним дјелом", истиче Билајац.

Рашчић је упуцан из пиштоља “тетејац”.

Такав траг истражитељи имају након пронађене чахуре и кошуљице зрна калибра 7,62 милиметра, која је послана на вјештачење ФУП-у. Утврђено је да зрно припада овој врсти оружја.

Хиљаде људи на џенази

Хиљаде људи присуствовало је џенази 27. јануара који је одлуком Владе БПК Горажде и Градске управе Горажда проглашен даном жалости. На комеморативној сједници локални званичници обећали су да се неће смирити док убица не буде пронађен и адекватно кажњен. Након годину дана нада да ће се то заиста и десити постепено се гаси.

Успјешан фудбалер

Алмир Рашчић је играо за Жељезничар, Вележ, Олимпик, Горажде и Азот. Његов брат Адмир Рашчић, је играо и за Жељезничар и за Сарајево. Тренутно је члан стручног штаба У21 репрезентације БиХ. Њихов отац је Мухидин Рашчић, члан Извршног одбора Ногометног савеза БиХ те предсједник Фудбалског савеза Босанско-подрињског кантона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана