Вељанчић пријављен због пријетњи начелнику Полицијске управе Источно Сарајево

Н.Т.
Вељанчић пријављен због пријетњи начелнику Полицијске управе Источно Сарајево

БАЊАЛУКА- Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске поднијела је Тужилаштву БиХ извјештај против Анђелка Вељанчића из Зворника, који је осумњичен да је пријетио Бранимиру Шеховцу, начелнику Полицијске управе Источно Сарајево, сазнаје "Глас Српске".

- Управа за организовани и тешки криминалитет поднијела је Тужилаштву БиХ извјештај против лица чији су иницијали А.В. из Зворника због сумње да је путем једног профила на „Јутјуб“ каналу упутио пријетње полицијском службенику -саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Вељанчић је, незванично, пријетио са „Јутјуб“ профила „Фри ТВ“ .

-Ово лице се сумњичи да је 27. септембра починило кривично дјело угрожавање сигурности - наведено је у саопштењу.

Вељанчић, познати „жестоки момак“, некада најближи сарадник и кум Дарка Елеза, вође њихове криминалне групе, послије свађе око новца одлучио је да у предмету „Лутка” прихвати статус свједока сарадника и открије бројне појединости о убиствима и пљачкама у којима је сам био учесник.

Вељанчић је у Суду БиХ  л највише говорио о покушајима да се ликвидира Ђорђе Ждрале, такође Елезов кум, на кога је покушан атентат најмање 15 пута.

У свједочењу 2014. године испричао је да је 2007. године Бориса Говедарицу, који је био осумњичен за неколико убистава,  ликвидирао Бранимир Минић, те да су приликом убиства с њим били Елез и он.

Вељанчић звани Анђео је 2009. године у Кантоналном суду у Сарајеву неправоснажно осуђен на казну затвора од десет година због оружане пљачке 4,2 милиона марака из возила агенције „Секјуритас Ципос“ 29. јуна 2006. у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана