Пријављен да је назаконитим запошљавањем фирму из Власенице оштетио за 33.000 КМ

Срна
Пријављен да је назаконитим запошљавањем фирму из Власенице оштетио за 33.000 КМ

ЗВОРНИК - Зворничка полиција поднијела је Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву извјештај против Д.К. из Власенице због сумње да је починио кривично дјело злоупотреба положаја, оштетивши власеничко јавно предузеће за 32.960 марака.

Из Полицијске управе Зворник саопштено је да је Д.К. осумњичен да је у својству одговорног лица јавног предузећа у Власеници искористио службени положај и овлашћења, те без спровођења јавног конкурса примио у радни однос на неодређено вријеме једну особу из Власенице са којом је 2017. године незаконито закључио уговор о раду на неодређено вријеме.

Том лицу је на основу уговора обрачунато и исплаћено око 20.660 КМ, на име свих заосталих плата за период од децембра 2013. до априла 2017. године иако у том периоду није било радник оштећеног предузећа.

За исто лице су на овај износ нето плата обрачунати и исплаћени порези и доприноси надлежним фондовима у износу од око 12.300 КМ, на основу чега је том лицу противправно повезан радни стаж за цијели период када није било у радном односу у овом предузећу, па је тиме јавно предузеће оштећено за 32.960 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана