Држављанин Црне Горе преузо туђи Фејсбук па у његово име продавао робу

Н.Т.
Држављанин Црне Горе преузо туђи Фејсбук па у његово име продавао робу

БИЈЕЉИНА - Држављанин Срне Горе Зоран Г. (52) из Никшића осумњичен је да је незаконито преузео Фејсбук профил Драган С. из Бијељине те је у његово име путем те друштвене мреже рекламирао и продавао разну техничку робу, потврђено је "Гласу Српске".

Он је према нашим сазнањима  лажно се представљао као Драган те у његово име је рекламирао и продавао разну компјутерску  робу на Фејсбуку.

-  Драган је схватио да му је профил хакован тек када су га пријатељи звали и рекли да су од њега наручили робу, а он о томе није имао појма. Па је случај пријавио полицији која је уз помоћ Интерпола открила да иза свега стоји Зоран Г. из Никшића-рекао је извор близак истрази.

Полицијска управа Бијељина наводећи иницијале саопштила је да против Зорана Г. доставила изјештај Окружном  тужилаштву у Бијељини. Истакли су да га терете за кривично дјело неовлаштен приступ заштићеном компјутеру, компјутерској мрежи телекомуникационој мрежи и електронској обради података 

- Осумњичени З.Г. је 2019. године, на друштвеној мрежи Фејсбук кршећи мјере забране неовлаштено преузео профил од лица Д.С.без његовог знања и одобрења. Профил је користио тако што се лажно представљао у име лица Д.С., те рекламирао и нудио на продају разну техничку робу страницама бесплатних огласа у Црној Гори на друштвеној мрежи Фејсбук  све у циљу стицања противправне имовинке користи -саопштила је полиција.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана