Пријава против организатора протеста у Бањалуци због непоштивања мјера

ГС
Пријава против организатора протеста у Бањалуци због непоштивања мјера

БАЊАЛУКА - Полицијска управа Бањалука поднијеће Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против одговорних особа због јучерашњег протеста у центру Бањалуке, односно због кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије

Како су навели из Полицисјке управе Бањалука, окупљање је одржано супротно прописаним епидемиолошким мјерама и закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације, којима је прописано окупљање до 30 људи на отвореном простору.

- Полицијска управа Бањалука поднијеће Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против одговорних лица за јучерашњи јавни скуп на простору између Храма Христа Спаситеља и Административне службе града Бањалука због почињеног кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Према осталим учесницима скупа, како је наведено, биће предузете мјере због кршења тренутних епидемиолошких мјера које се односе на физичко растојање од два метра и ношење заштитне маске.

- Позивамо грађане да у циљу заштите здравља људи и спречавања ширења вируса корона међу становништвом поштују закључке Републичког штаба за ванредне ситуације и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске, те да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Група незадовољних угоститеља и власника фитнес центара окупила се јуче испред Палате Републике у Бањалуци протестујући због нових мјера Републичког штаба за ванредне ситуације. Угоститељи су незадовољни јер им је дозвољен рад само у баштама, а тек од четвртка у објектима, док је фитнес центрима рад и даље у потпуности забрањен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана