Пријава против девет особа због злоупотреба у поступку јавних набавки

Срна
Пријава против девет особа због злоупотреба у поступку јавних набавки

ДОБОЈ- Полицијска управа Добој доставила је извјештај добојском Окружном јавном тужилаштву против девет лица осумњичених да су искористила службени положај и прекорачила границе службеног овлашћења у поступку јавних набавки за привредно друштво из Теслића.

Ријеч је о лицима чији су иницијали С.О. из Бањалуке, те С.П, Б.К, М.Б, Д.К, М.Б, Ђ.Г, М.Ђ. и М.С, сви из Теслића, саопштено је из добојске Полицијске управе.

Полиција сумњичи С.О. и С.П. за кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења тако што су као одговорна лица у привредном друштву из Теслића, у поступку јавне набавке на недозвољен начин позвала извођаче радова да дођу у просторије тог привредног друштва са отвореним понудама, при чему су знала да је термин званичног отварања понуда два дана касније.

Лица Б.К, М.Б, Д.К, М.Б, Ђ.Г, М.Ђ. и М.С. осумњичена су за кривично дјело злоупотреба у поступку јавних набавки, јер су као одговорна лица у привредним друштвима која заступају у привредном пословању и у поступку јавне набавке на недозвољен начин договарала са осталим понуђачима, тако што су два дана прије заказаног термина за отварање понуда, затечена у просторијама привредног предузећа које заступају првооптужено и другооптужено лице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана