Преврнуо се чамац са мигрантима на Дрини, у току потрага за несталима

Танјуг
Преврнуо се чамац са мигрантима на Дрини, у току потрага за несталима

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да се током ноћи на Дрини преврнуо чамац са ирегуларним мигрантима, који су из Србије покушали да пређу ријеку, као и да је у току интензивна потрага за несталим мигрантима.

-Јутрос, око пет часова Граничној полицији Љубовија пријављено је од стране Граничних органа БиХ, као и од једног мештанина, да се током ноћи на Дрини преврнуо чамац са ирегуларним мигрантима, који су из Србије покушали да пређу реку између места Дрлача у општини Љубовија и Орлице у општини Зворник - рекао је он.

Одмах по пријави, на лице мјеста упућени су припадници полиције и Сектора за ванредне ситуације и тренутно се интензивно претражује ријека и приобаље, саопштио је МУП.

Према ријечима миграната који су дошли до обале, у чамцу је било око 25 особа, а полиција и ватрогасци-спасиоци затекли су на обали 18 особа од којих је троје деце.

-Осим припадника Полицијске станице Љубовија и Сектора за ванредне ситуације, у претрази учествују и припадници Станице граничне полиције Љубовија и Регионалног центра граничне полиције према БиХ, а очекује се и долазак припадника Ронилачке јединице Жандармерије МУП Србије у циљу проналаска осталих ирегуларних миграната - изјавио је министар Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана