Превентивне и репресивне активности у сузбијању злоупотребе дроге

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је поводом обиљежавања Међународног дана борбе против злоупотребе опојних дрога и незаконите трговине дрогама да ће наставити са превентивним и репресивним активностима, као и подизању свијести грађана о штетности употребе и конзумирања, те посљедицама које употреба дрога носи.

МУП Републике Српске превентивним активностима на спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога обиљежава овај дан, а један од циљева је подизање свијести о штетном дјеловању и посљедицама које настају конзумирањем дроге, те важности ране интервенције и пружања подршке и помоћи особама које користе дрогу.

Кампања се спроводи у сарадњи са Комисијом за сузбијање злоупотребе опојних дрога, те ће се у основним и средњим школама наставити са организовањем едукативних предавања за ученике са циљем упозоравања на штетности које носи конзумација дроге, али и посљедице незаконите трговином дрогом, саопптено је из МУП-а Републике Српске.

То министарство прошле године је открило 2.681 случај у области дрога, од чега 403 кривична дјела и 2.278 прекршаја злоупотребе дроге.

Организоване су 54 оперативне акције, од којих је 12 међународног карактера којима је откривено и разбијено више организованих криминалних група, као и пет лабораторија за производњу дроге, наводи се у саопштењу.

Међународни дан борбе против злоупотребе опојних дрога и незаконите трговине дрогама обиљежава се 26. јуна. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана