Преварили двије жене представљајући се као њихови синови путем СМС-а

Агенције
Преварили двије жене представљајући се као њихови синови путем СМС-а

РИЈЕКА - Полицијска управа приморско-горанска извјестила је о три пријављена случаја крађе у којима преваранти на све маштовитије начине краду новац и вриједности од старијих особа, овога пута путем лажног представљања путем СМС-а.

Двије жене у доби од 71 и 56 година 6. и 7. јуна су примиле СМС поруке с непознатих бројева, а у оба случаја су се пошаљиоци представљали као њихови синови, уз објашњење да им се мобилни телефон покварио те се због тога јављају с тог непознатог броја. Тражили су уплату новца на одређени број рачуна, како би могли купити нови телефон, а то су жене и учиниле.

Обје су убрзо схватиле да нису комуницирале са својим синовима, него да су новац уплатиле преварантима. Оштећене су за око 4.480 еура.

У трећем случају је хрватска држављанка у доби од 93 године пустила у стан на подручју Вежице у Ријеци двије непознате особе, мушкарца и жену, који су се лажно представили као станари зграде.

Рекли су јој да су изгубили кључеве зграде и свог стана те је замолили да у њеном стану причекају представника станара који треба донијети кључеве. Након краћег боравка у стану су отишли, а жена је примјетила да јој недостаје накит и новац, вриједности око 500 еура, те је пријавила полицији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана