Преваранти из Чачка и Скопља ојадили и Бањалучанина и Мркоњићанина за 13.000 КМ

ГС
Преваранти из Чачка и Скопља ојадили и Бањалучанина и Мркоњићанина за 13.000 КМ

БАЊАЛУКА - Преваранти из Скопја Џезаир Азир (66) и његов син Рамиз Азир (29) осумњичени су да су са Православом Никитовићем из Чачка (72) преварили Бањалучанина за 5.000 марака и особу из Мркоњић Града за 8.000 марака глумећи да су имали саобраћајну незгоду и да им хитно треба помоћ, јавиле су „Независне“.

Они су осумњичени и да су  преварили оштећеног из Новог Града за 1.900 евра, а полиција је приликом испритивања дошла до сазнања је да је Џезаир, и у априлу 2019. године и августу 2016. године, на сличан начин ојадио особу из Новог Града за 3.620 КМ и Приједорчанина за 11.750 КМ.

Њих су јуче ухапсили службеници Полицијске управе Бањалука, на основу расписане потраге од 19.јуна 2019. године због постојања основа сумње да су на подручју Бањалуке починили два кривична дјела превара.

Полиција је, наводећи инцијале, саопштила да су они осумњичени да су у марту и априлу 2019. године, доводећи оштећене у заблуду да им помогну у вези са саобраћајном незгодом коју су наводно имали, симулирајући да не знају језик и да не познају валуту која се користи у Српској, од оштећених тражили новац на увид.

- Нудили су им заузврат скупоцјене предмете и помоћ око запослења у иностранству, оштетивши на тај начин лице из Бањалуке за износ од 5.000 и лице из Мркоњић Града за износ од 8.000 марака - наводе у полицији.

Незванично, некима су давали „златни сат“ или неке друге предмете за новац који им наводно хитно треба а од неких су тражили да виде како изгледа новац који се користи,  који би од оштећеног који им донесе на увид, на превару стављали у несесер.

Како наводе у полицији, завршен је претрес „аудија“ којег су користили осумњичени а пронађени су и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем ових кривичних дјела.

-Све мјере и радње у оквиру овог предмете предузете су у сарадњи са дежурним тужиоцем Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци - наводе из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана