Преварант добио четири мјесеца затвора због 20 евра

Н.Т.
Преварант добио четири мјесеца затвора због 20 евра

ПРИЈЕДОР - Основни суд у Приједору осудио Л.С. (38) из Приједора на четири мјесеца затвора јер је преварио Г.Е. за 20 евра које је од њега посудио и никад му их није вратио.

У пресуди се наводи да је Л.А. 3. јуна 2018. године дошао до куће оштећеног Г.Е, лажно се представио да је његов комшија и затражио да му посуди 20 евра да плати цијепање дрва.

- Обећао му је да ће му новац вратити док подигне са банке, након чега више није долазио до оштећеног да му врати новац. Оптужени је тако у намјери да за себе прибави противправну имовинску корист мале вриједности лажним приказивањем чињеница довео је другог у заблуду и тиме га навео да на штету своје имовине нешто учини-наводи се у пресуди коју је објавио суд.

Оптужени Л. С. пресудом је обавезан да Г.Е. надокнади штету и исплати  39 КМ те да плати 300 КМ судског поступка. То је дужан да плати у року од 30 дана од дана правоснажности пресуде под пријетњом принудног извршења.

У пресуди се наводи да је Л. С. више шута осуђиван и да се тренутно налази на издржавању  затворске казне у Казнеоно-поправном заводу у Бањалуци.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана