Претреси због изнуде: "Јагуар" уловио једног осумњиченог

Срна
Претреси због изнуде: "Јагуар" уловио једног осумњиченог

САРАЈЕВО - Лице из Хаџића иницијалa Џ.О. (31) је због сумње на више кривичних дјела ухапшено у акцији "Јагуар" који су спровели припадници Федералне управе полиције под надзором Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона.

У оквиру ове акције извршен је и претрес покретне и непокретне имовине коју користи ухапшено лице и том приликом пронађен је мобилни телефон, сим картице и одјећа у којој су извршена кривична дјела, те други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела изазивање опште опасности, тешка повреда и изнуда, саопштено је из Федералне управе полиције.

Ухапшено лице је осумњичено да је као дио групе, одређени временски период вршило притисак на оштећену особу из Мостара, како би изнудило новац, те на кућу оштећене особе бацило експлозивну направу која није експлодирала.

Осим тога, ухапшено лице нанијело је оштећеном теже повреде.

Ухапшено лице биће криминалистички обрађено у просторијама Федералне управе полиције, те у законском року бити предато у надлежност тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Током спровођења активности на овом предмету подршку Федералној управи полиције пружили су Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ, Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, те МУП-ови Кантона Сарајево и Херцеговачко-неретванског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана