Претреси у Сарајеву, на мети начелник општине Стари Град

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Припадници полицијских агенција јутрос су почели претресе на неколико локација у Сарајеву, а према сазнањима „Дневног Аваза“ међу осумњиченима је начелник сарајевске општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић.

Како нам је из Тужилаштва Кантона Сарајево, акција се спроводи по наредби Суда БиХ у сарадњи са Кантоналним судом у Сарајеву и Европолом, а под надзором поступајућих тужилаца Тужилаштва БиХ и Тужилаштва Кантона Сарајево.

-Припадници полицијске управе МУП-а Кантона Сарајево више претресе на више локација у Кантону Сарајево због кривичних дјела оргаизирани криминал, злоупотреба положаја, примање и давање дара и прање новца - казала нам је портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић.

Незванично, јавља Кликс претресају се објекти које користи породица Ибрахима Хаџибајрића, те просторије Општуне Стари Град.

Према незваничним сазнањима Кликса, у акцији "Старт" претресено је око 20 објеката на подручју Кантона Сарајево, а осим Хаџибајрића, осумњичено је још 10 особа.

У акцији је учествовало око 100 полицајаца.

Акција се одвија под кодним именом "Старт", а према незваничним информацијама федерачлних медија, дио информација истражиоци су добили путем дешифровања апликације „Скај“.

- По окончању свих активности биће више информација - речено је из Тужилаштва КС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана