Претреси у Пећанима због убиства Раденка Башића: Полиција прегледала станове по зградама

Н.Т.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Припадници полиције Српске су у оквиру истраге убиства начелника криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор Раденка Башића претресали и станове у у насељу Пећани у Приједору гдје се и десило убиство.

Према сазнањима "Гласа Српске" полиција је испитивала и грађане тог насеља који су наводно видјели осумњиченог, те је на основу тога и снимака са видео  надзора камера које су "ухватиле" осумњиченог да бјежи и сачињен фото-робот. Сумња се да је особа с фото-робота учестовала у убиству.

Извор близак истрази је казао да су претреси рађени у случају да се осумњичени можда није сакрио у неком од станова и зграда или је негдје боравио.

- Наш циљ је да све провјеримо како би пронашли евентуалне доказе који ће нас довести до осумњиченог. Постоји могућност да је можда осумњичени боравио у некој згради па моджа је оставио трагове-рекао је наш извор.

Мјештани насеља Пећани су за поједине медије потврдили да им је касно синоћ полиција зовнила и куцала на врата те улазила у станове.

У оквиру истраге убиства Башића синоћ је и приведено неоколико особа, а полиција је објавила скицу осумњичене особе.

Башић убијен је у понедјељак из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани. Убица му је пришао с леђа и пуцао му у потиљак највјероватније из пиштоља калибра 7.65 милиметара.

Након злочина поједини мјештани Пећана су причали да су видјели особу која бјежи кроз насеље, а која је на себи имала црну јакну с капуљачом. Камере видео надзора с оближњих зград аи снимиле су такву сообу, али се још не зна о коме је ријеч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана