Претреси на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Пала и Источног Старог Града

ГС
Foto: Архива

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ врше претресе пословних и стамбених објеката и покретних ствари на више локација на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Пала и Источног Старог Града у оквиру акције "Сквер" на разоткривању организованог криминала и других кривичних дјела.

Активности се спроводе због постојања основа сумње да је почињен организовани криминал, злоупотреба положаја или овлаштења, недозвољена трговина, фалсификовање исправе, превара, пореска утаја, примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, давање награде или другог облика користи за трговину утицајем, помоћ учинитељу након извршеног кривичног дјела и прање новца, кривична дјела прописана Кривичним законом Федерације БиХ, саопштено је из Сипе.

Припадници Сипе ће упоредо са претресима пословних и стамбених објеката и покретних ствари вршити и активности прописане Законом о спречавању прања новца и финансирању терористичких активности БиХ.

Претреси се врши по налогу Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево и у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Српске, МУП-а Кантона Сарајево и МУП-а Зеничко-добојског кантона.

О коначном исходу оперетивне акције "Сквер" јавност ће бити информисана по завршетку планираних активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана