Претреси на 20 локација, међу осумњиченима и полицајци

Срна
Претреси на 20 локација, међу осумњиченима и полицајци

ЗЕНИЦА - На подручју Зеничко-добојског кантона од раних јутарњих часова у току су претреси на 20 локација у оквиру полицијске акције кодног назива “Мета 2” усмјерене на 20 лица осумњичених за више кривичних дјела, међу којима има и полицајаца.

- У току су претреси на 20 локација с циљем проналажења и одузимања предмета који ће бити кориштени као докази у кривичном поступку против 20 лица која су мета ове акције, а осумњичена су за извршење кривичних дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, у вези са кривичним дјелима злоупотреба службеног положаја или овлашћења, те кривичних дјела примање дара и других облика користи, одавање службене тајне, неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и тешка крађа -  саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП) Зеничко-добојског кантона.

С обзиром на то да се међу осумњиченима налазе и активни полицијски службеници Управе полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона, ова акција представља снажан одговор у сузбијању коруптивних радњи међу полицајцима, те процесуирању и документовању свих недозвољених радњи за које су осумњичени полицајци, истиче се у саопштењу.

Акција “Мета 2” је резултат вишемјесечних оперативних активности припадника Управе полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Претреси се реализују према наредбама општинских судова у Зеници и Какњу, а полицијски тимови дјелују у сарадњи и под надзором Кантоналног тужилаштва и у координацији са полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту (SIPA) БиХ.

-По окончању активности, моћи ћемо да потврдимо више информација о резултатима акције, као и поступању са лицима која су мета акције -  рекао је портпарол Управе полиције Зеничко-добојског кантона Елведин Фишек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана