Претреси на 10 локација: Ухапшено пет особа!

ГС
Foto: Аваз

ТУЗЛА - Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона, поступајући по Наредби Кантоналног суда Тузла, а у сарадњи са полицијским службеницима Федералне управе полиције, данас су провели опсежну акцију на подручју градова Тузла и Живинице.

Како пише Дневни аваз, током наведене акције, извршени су претреси на десет локација, у циљу проналаска материјалних доказа о почињењу кривичног дјела Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

Након извршених претреса, пет лица настањених на подручју града Живинице су лишена слободе, и то: А.Х., рођен 1988.године, Н.И., рођен 1996. године, У.А., рођен 1992. године, А.А., рођен 1988. године и З.Б., рођен 1994. године, док се за једним лицем интензивно трага.

- Извршеним претресима осумњичених лица, стамбених и других објеката, моторних возила пронађена је и привремено одузета одређена количина прашкасте и биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу, муниција и ватрено оружје – пиштољ, ометачи сигнала мобилних телефона и други предмети који могу послужити као доказ.

Наведене активности су епилог истражних и других континуираних вишемјесечних оперативних радњи усмјерених на хапшење и процесуирање особа које се сумњиче за неовлаштену производњу и стављање у промет опојних дрога, а у склопу којих је укупно одузето више од десет килограма (10,3 кг) опојне дроге Амфетамин спеед, чиме је спријечена њена даљња дистрибуција и злоупотреба на тржишту.

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона настављају даљњи рад у оквиру ове акције, а лица лишена слободе ће уз Извјештај бити предата Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона на надлежност и даље поступање, због постојања основа сумње да су као група починили удружено кривично дјело из члана 238. став 2. а у вези са ставом 1. истог члана Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине (Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога) - саопштено је из Управе полиције МУП-а ТК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана