Пресуђени убица ухапшен због убиства златара у Сарајеву

ГС
Пресуђени убица ухапшен због убиства златара у Сарајеву

ВИСОКО – У Високом је синоћ ухапшен С.Н. (40) који се сумњичи за убиство старца Е.Ш. (76) у Сарајеву које се догодило прије два дана.

Како незванично сазнајемо убијен је познати сарајевски златар и бивши полицајац Есад Шатара, док је за убиство осумњичен Самир Новалија, који је од раније познат полицији.

Наиме, њега је 2008. године Кантонални суд у Сарајеву осудио на шест и по година затвора због убиства Паше Челика.

Из МУП-а Кантона Сарајево су саопштили да су радећи на расвјетљавању кривичног дјела убиства у Улици Чемерлина полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције, Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, дошли до сазнања да се у везу са кривичним дјелом убиство може довести С.Н. (40) из Сарајева.

"Током рада на расвјетљавању описаног кривичног дјела извршени су претреси на више локација на подручју Кантона Сарајево и Источног Сарајева, те подузимањем низа оперативно-тактичких мјера и радњи полицијски службеници су дошли до сазнања да се С.Н. налази на подручју Високог", наводе из полиције.

Припадници МУП-а ЗЕ-ДО Кантона јуче су лоцирали и ухапсили Новалију. Такође, пронађен је и одузет пасат које је 40-годишњак након извршења кривичног дјела отуђио од Шатаре.

"Припадници Сектора криминалистичке полиције, под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, настављају рад на документовању кривичног дјела убиство", навели су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана