Пресуда Халиду Муслимовићу сутра у Основном суду: Пјевач тврди да није крив, оптужба тражи најстрожу казну

Јелена Станић
Пресуда Халиду Муслимовићу сутра у Основном суду: Пјевач тврди да није крив, оптужба тражи најстрожу казну

БАЊАЛУКА - Нисам крив ни по једној тачки оптужнице, која је имала за циљ да заустави турнеју у Канади и да од мене изнуде 100.000 КМ.

Казао је ово Халид Муслимовић на јучерашњем главном претресу у Основном суду у Бањалуци на којем су изнесене завршне ријечи тужилаштва и одбране поводом суђења за премлаћивање Соње Башић са којом је наводно био у љубавној вези. 

Муслимовић је додао и да му је прије суђења тужилац предложила да Башићевој исплати 100.000 КМ, како би оптужница била повучена. 

- Нисам пристао, јер то сматрам изнудом. Прича се у Бањалуци како је говорила да ће ме сахранити овдје, да су налази овдје јефтини и да су њени и суд и тужилаштво. Плашио сам се за сигурност - рекао је Муслимовић и додао да је Башићева почела да му се мијеша у приватни и пословни живот. 

Пјевач је признао да јесте ударио шаком у сто, али да то вече није додиривао Башићеву, осим када је придржавао да не падне. 

Башићева јуче није била пристуна на главном претресу, те је у њено име завршне ријечи изнио њен пуномоћник, адвокат Драган Толимир.

- Јасно је да је оптужени намјеравао, смишљено и са одређеним циљем, да застраши оштећену те да јој нанесе повреде са дугорочним посљедицама. Ових дана јој је слао и пријетеће поруке како би је уплашио - казао је Толимир и додао да од Суда тражи максималну казну за ова кривична дјела. 
Са друге стране, Муслимовићев адвокат Миленко Томић казао је да је Башићева сама себе повриједила то вече. 

- То вече била је пијана. Када су сјели у аутомобил, који се кретао 120 километара на час, изјавила је да је хватала волан и отимала му кључеве. Знамо шта се дешава са возилом када се нагло помјери волан - рекао је Томић и додао да су све повреде настале са стране алудирајући да се сама повриједила и задобила лаке тјелесне повреде.

Пресуда ће бити изречена сутра у Основном суду у Бањалуци. Према оптужници, Муслимовић је након краће препирке 27. јула 2018. у свом аутомобилу "пежо 607" више пута шаком ударио Башићеву у лице. Све се одиграло око два до три часа ујутро на путу Бањалука-Козарац. Муслимовић је зауставио ауто, ухватио Башићеву за косу, извукао , избацио на бетон, опет је ударио те угризао за десно раме. Затим је опет вратио у аутомобил.

- Након што је одвезао у Бањалуку, Башићева је тражила да је остави код њеног стана и рекла му да ће да позове полицију. Оптужени Муслимовић јој је рекао "Ти си мала маца за мене. Знаш ли ти ко сам ја, возаћу те у гепеку, мрак ће те прогутати" - стоји у оптужници. Муслимовић је раније током свједочења тврдио да се бранио, а да је угриз настао јер јој је хтио "помоћи". 

У новембру 2020. Основни суд у Приједору донио је пресуду према којој је Муслимовић дужан да Башићевој исплати 130.000 КМ на име дуга који му је уплатила преко "Вестерн јуниона" и још 10.000 КМ судских трошкова.

ТУЖИЛАШТВО

Тужилац Окружног суда у Бањалуци Игор Цимеша истакао је током завршних ријечи је да су бројним доказима доказали  кривицу оптуженог. 

- Исказ оштећене је у потпуности потврђен исказом вјештака специјалисте судске медицине Милана Срдића који је потврдио да су повреде настале како је наведено у оптужници - казао је Цимеша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана