Пресуда Чамберу за убиство младића: Велики број полицајаца пред судом, стигли и „Лешинари“

Небојша Томашевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА – У Окружном суду у Бањалуци данас ће бити изречена пресуда Далибору Чамберу (47) из Лакташа, оптуженом за убиство Душка Савановића (24) 31. децембра прошле године испред бензинске пумпеу Трну.

Пред судом су повећане мјере безбједности, присутан је велик број судских полицајаца и припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Стигли су и навијачи Фудбалског клуба Борац  - „Лешинари“. Убијени Савановић је био члан ове навијачке групе и „Лешинари” су на свакој утакмици слали поруке да очекују максималну казну за убицу.

Скандирају „Вултуре,вултурес 'ајмо сви у глас, Дуле Савановић један је од нас“.

Навијачи Борца су више пута долазили и испред суда док је трајало суђење.

Чамбера, осим за убиство Савановића, терете и за рањавање Алексе Бабића.

Окружни тужилац Александар Симоновић у завршној ријечи прије два дана је истакао да сматра да је доказао оптужбе против Чамбера те је од суда затражио да га осуди по закону на дугогодишњу казну. Тужилац је прије изношења ријечи измијенио и прецизирао оптужницу па је тако наведено да је Чамбер пуцао у намјери да убије Савановића и Бабића.

Чамберов бранилац Милош Палексић истакао је да нема доказа да се овдје ради о тешком убиству.

Додао је да се у овом случају може радити и о прекорачењу нужне одбране.

Чамбер је истакао да се каје и да му је жао због свега те нагласио да није желио и намјеравао да неког убије.

Према оптужници, злочин је почињен  31. децембра прошле године око 22.30 часова испред бензинске пумпе „НИС Петрол“ у Трну. Ту је дошло до сукоба између Чамбера и Милана Ђуђевића  са једне стране те Бабића и  Савановића с друге стране. Чамбер је пуцао на „мерцедес“ у којем су били Савановић и Бабић, да би након њиховог заустављања и изласка пуцао на Бабића и погодио га у лијево стопало и кренуо ка њему.

Савановић је тада кренуо за Чамбером и ударио га песницом у главу и оборио.  Када је пао на леђа Чамбер је испалио хитац према Савановићу и он је преминуо у болници.

Ђурђевић је признао кривицу и осуђен на годину затвора за помоћ учиниоцу кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана