Прекршајне пријаве против нападача на аутобус са фудбалерима из Бијељине

Г.С.
Прекршајне пријаве против нападача на аутобус са фудбалерима из Бијељине

БРЧКО - Полиција дистрикта Брчко поднијела је прекршајне пријаве против осам учесника напада на аутобус у којем су били играчи Клуба малог фудбала Радник из Бијељине након утакмице у Брчком, након што се тужилац изјаснио да у томе нема елемената кривичног дјела.

Из брчанске Полиције су саопштили да је ријеч о особама из Брчког млађим од 20 година од којих су три пунољетне, а пет их је малољетно и да се доводе у везу са одређеним навијачким групама.

- О свему је упознат дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта који се изјаснио да у догађају нема елемената кривичног дјела, те да треба утврдити постојање прекршајне одговорности - наведи се у саопштењу Полиције одакле додају да је захтјев за покретање прекршајног поступка Основном суду Брчко дистрикта.

Из Полиције подсјећају да је 1. марта у 22.42 часова прекинута утакмица у малом фудбалу између јуниорских екипа Здравља из Брчког и Радника из Бијељине која је играна у сали Економске школе у Брчком, јер су неки навијачи на трибинама развили заставе на којима су били "љиљани".

Полицијски службеници су одмах по пријави изашли на лице мјеста гдје су се задржали до завршетка утакмице, а потом и испред спортске сале до разиласка домаћих и гостујућих навијача, након чега је запримљена пријава о нападу непознатих особа на аутобус са играчима из Бијељине, на коју су полицијски службеници одмах реаговали.

- Свјесни потенцијалне опасности коју овакав и слични догађаји имају у мултиетничкој средини као што је дистрикт и овом приликом Полиција жели потврдити спремност да дјелује професионално, законито и једнако према свим починиоцима прекршаја или кривичних дјела с јасним циљем да стање безбједности у дистрикту држи на задовољавајућем нивоу - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана