Прекршајна пријава због паљења заставе ЕУ

Срна
Foto: Илустрација

БРАТУНАЦ- Полицијски службеници из Братунца против лица В.П. поднијеће захтјев за покретање прекршајног поступка због паљења заставе ЕУ у овом мјесту, саопштено је из Полицијске управе у Зворнику.

Полицијској станици Братунац данас је пријављено паљење заставе ЕУ на Тргу Милоша Обилића у Братунцу од лица В.П, што је полиција провјером утврдила.

О наведеном случају обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, који се изјаснио да у наведеном догађају нема елемената кривичног дјела.

Полицијски службеници поднијети захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном Основном суду због почињеног прекршаја из Закона о јавном реду и миру Републике Српске.

Новинар Срне на лицу мјеста је сазнао да је ријеч о Војину Павловићу, предсједнику Удружења грађана "Источна алтернатива" који је запалио заставу ЕУ у знак осуде земаља те уније које наоружавају Украјину и подршке Русији за, како је рекао Срни, борбу за спас човјечанства.

Павловић је рекао да су чланови Удружења овај перформанс извели у знак протеста због агресије Запада на Русију и руски народ преко Украјине, односно због изазивања сукоба између два братска православна народа.

"Ми желимо мир, али никада нећемо опростити жртве које нам је НАТО, односно САД и ЕУ нанијела", рекао је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана