Прекинут нарко ланац из Црне Горе, пронађено 16 килограма марихуане

ГС
Прекинут нарко ланац из Црне Горе, пронађено 16 килограма марихуане

САРАЈЕВО - Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су у оквиру оперативне акције "Буна" на подручју Сарајева реализовали претресе стамбених и угоститељског објекта, других просторија и покретних ствари на три локације.

Претреси су извршени због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела Организовани криминал и неовлаштен промет опојним дрогама прописана Кривичним законом БиХ.

Ухапшене су двије особе које су спроведене у просторије СИПА ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, преноси портал Кликс.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето 16 килограма опојне дроге марихуана, 20.450 евра, 1.600 КМ, 2.500 швајцарских франака, два путничка моторна возила те други предмети који могу послужити као доказ да су почињена наведена кривична дјела.

Оперативном акцијом "Буна" прекинут је ланац међународног кријумчарења опојних дрога са подручја Црне Горе у Босну и Херцеговину, који је према расположивим сазнањима постојао дужи временски период.

Претреси су реализовани на основу налога Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва БиХ а у сарадњи са Обавјештајно безбједносном агенцијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана