Предмет "Задруга": Осуђене још двије особе, одузето око пола милиона КМ

Srna
Foto: ilustracija

САРАЈЕВО- Кантонални суд у Сарајеву прихватио је споразум о признању кривице и осудио на годину дана затвора директора фирме "Вуд тим" Самира Шеховића због злоупотребе положаја или овлаштења, док је од ове фирме одузета незаконита корист од 492.370 КМ, саопштено је из Кантоналног тужилаштва.

Оптужница је Шеховића теретила да је у званичним књиговодственим евиденцијама лажно приказивао ангажовање студената посредством Агенције за посредовање у запошљавању "Лидинг" за обављање одређених послова, при чему је са рачуна фирме исплатио новац за њихово наводно плаћање.

У оквиру предмета "Задруга" на годину дана затвора осуђена је и Самира Кушљугић због кривичног дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја, фалсификовање докумената, недозвољено кориштење личних података и прање новца.

У овом предмету Ениса и Санел Ђалић, власници агенција за посредовање при запошљавању "Еслидер" и "Лидинг", терете се да су од 2010. до 2018. године организовали криминалну групу која је склапањем фиктивних уговора са више стотина фирми "опрала" приближно 50 милиона КМ.

У саопштењу се додаје да су Ђалићи склапали уговоре са фирмама о ангажману студената и ђака на основу којих су фирме на рачун ове двије агенције пребацивале новац, а да притом нико од студената и ђака није био стварно ангажован.

Новац уплаћен на рачун агенција, Ђалићи су подизали у готовини, уговорени проценат задржавали за себе, а остатак враћали одговорним особама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана