Предмет „Сториџ“: Ловреновиће сумњиче за нападе на породицу начелника полиције, тужилаштву пријављене 34 особе

Небојша Томашевић
Предмет „Сториџ“: Ловреновиће сумњиче за нападе на породицу начелника полиције, тужилаштву пријављене 34 особе

БАЊАЛУКА – Миливоје Ловреновић и његов син Душан, оба из Градишке, који су обухваћени акцијом "Сториџ", осумњичени су да су активирали бомбу испред кафића брата начелника Полицијске управе Градишка Бојана Шкорића и запалили пилану у власништву породице начелника, како би га застрашили, потврђено је "Гласу Српске".

Оца и сина терете и за бомбашки напад на кућу Данијела Пристајка у Градишци.

Из Министарства унутрашњих послвоа Републике Српске, наводећи инцијале, саопштили су да су  Миливоје и Душан Ловреновић 13. децембра 2019. године заједно са Милом Росићем починили кривично дјело изазивање опште опасности и паљевина.

-  Лица М.Л. и Д.Л. сумњиче се да су заједно са М.Р. на подручју Градишке поставила и активирала експлозивну направу испред једног угоститељског објекта, који се налази у склопу градског стадиона, а исти је у власништву члана породице руководног радника Полицијске управе Градишка. У исто вријеме су подметнули и пожар на пилани у Градишци, која се налази у власништву чланова породице полицијског службеника ПУ Градишка - стоји у саопштењу.

Додаје се да   се М.Л. и Д.Л. на терет ставља да су организовали извршење кривичног дјела изазивање опште опасности које је почињено 1.септембра 2020. године, постављањем експлозивне направе испред куће једног лица у циљу његовог застрашивања.  Како сазнајемо тада је бачена бомба на кућу Пристајка.

Из МУП-а РС је још саопштено да су Тужилаштву БиХ у предмету "Сториџ" поднијели два извјештаја против 34 особе због више кривичних дјела.

- Осумњиченима се на терет ставља организовани криминал, неовлашћени промет опојним дрогама, неовлаштен промет оружјем и војном опремом те производима двојне намјене, кријумчарење људи, паљевина, изазивање опште опасности и осигураничка превара. Осим за међународно кријумчарење наркотицима, људима и оружјем чланови криминалне групе сумњиче се да су у претходним договорима предузимали радње у циљу застрашивања полицијских службеника и других лица на различите начине, као што су оштећењем и уништењем личне имовине паљевином и активирањем минско- експолозивних средстава - наводи се у саопштењу МУП-а РС.

Суд БиХ укинуо је у јуну притвор осумњиченима у акцији „Сториџ“ Вељку Угреновићу, Младену Грбићу, Сави Драгишићу, Саши Видовићу, Филипу Муњерану, Гордану Гвоздену, Дражену Карану, Небојши Тојагићу, те Дариу Ташкову осумњиченим за организовани криминал, односно шверц дроге, оружја и људи, те крађе .

Притвор им је укинут на приједлог Тужилаштва БиХ.

Након укидања притвора, суд им је одредио мјеру забране напуштања боравишта које не смију напуштати без претходног одобрења Суда БиХ осим уколико га напуштају да би се појавили у овој кривичноправној ствари по позиву Суда или Тужилаштва БиХ. Они су ухапшени 8. децембра прошле године, а приликом претреса је откривена лабораторија за узгој марихуане, те је заплијењено 11 скупоцјених аутомобила, око 100.000 КМ, пушке, пиштољи... Они су, према тврдњи Тужилаштва БиХ, дужи период кријумчарили дрогу из Албаније и Црне Горе у БиХ, а потом у Хрватску, Словенију, Мађарску и Њемачку. Истрагом су обухваћени и Миливоје Ловреновић, за којим је расписана потјерница због убиства Славише Стојановића, његов син Душан те Предраг Петковић, Јовица Грујић, Дарио Јекић и Владица Павловић.

Они се терете да су довезли 460 килограма сканка како би га препродали у Хрватску, а успјели су у Словенију прокријумчарити хероин вриједан 38.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана