Предмет "Стаза": Оптужено 14 особа за кријумчарење 600 кг сканка

Н.Т.
Foto: ГС

САРАЈЕВУ – Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу у предмету "Стаза" против 14 особа које терети за шверц најмање 600 килограма сканка из Црне Горе и Србије у БиХ.

Како је саопштено из тужилаштва у оквиру истраге овог случаја кориштени су подаци добијени из Скај апликација, а оптужени су Требињци Драган Пејовић звани Босанац (38), Милијан Мијовић звани Глуви (38), Анђелко Милошевић звани Цири, Кирофа, Медо и Главоња (48),    Алекса Малиш (25), Мишо Миљанић звани Платина (37), Милош Ковачевић, (34),  Душан Мићановић (31), Немања Прњат звани Нено (32) , Милан Мићановић звани Лимун (39), затим  Горан Новчић звани Киклоп (53) из Гацка, те гранични полицајац Владан Ковачевић (34), Милан Рашевић звани Мића (27) и  Дражен Саламадија (27) те Бојан Ћаласан (37) из Дубровника.

Како се наводи у тужилачком саопштењу терете их за кривична дјела организованог криминала и неовлаштеног промета опојних дрога.

- Оптужени у овом предмету углавном су дјеловали на подручју Требиња, Фоче, Источног Сарајева и Градишке. Били су повезани са припадницима организираних криминалних група које дјелују у сусједним земљама и угрожавају сигурност у региону-саопштило је Тужилаштво БиХ.

Наводе да је првоосумњичени у овом предмету, Пејовић звани  "Босанац" недавно  из Србије изручен правосуђу БиХ, те је упућен приједлог за продужење притвора након потврђивања оптужнице.

Истакли су да је за оптуженог полицијског службеника  Граничне полиције БиХ Владана Ковачевић затражена је мјера забране обављања службене дужности.

- Наводе оптужнице тужилаштво  ће доказивати позивањем већег броја свједока и стручних вјештака, као и прилагањем око 200 доказних материјала.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ - наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана