Предмет "Адем Костјеревац": Свједок од жртве сазнао да ју је Костјеревац трудну силовао

Срна
Foto: Архива

САРАЈЕВО - На суђењу Адему Костјеревцу, оптуженом за силовање трудне Српкиње 1992. године на подручју Зворника, свједок Жарко Обрадовић рекао је данас да је од жртве сазнао да ју је оптужени силовао у заробљеништву и да је она, након што је размијењена, имала 25 килограма мање.

Обрадовић је рекао да је жртва одведена у заробљеништво након напада на Ново Село који се догодио 17. септембра 1992. године.

Он је испричао да му је муж оштећене испричао да је рањен у нападу на село и да је остао у кући са супругом, те да је видио када је одведена и ко ју је одвео.

Обрадовић је рекао да је оштећена размијењена у Сребреници, те да при повратку "није имала своју килажу", односно да је имала најмање 25 килограма мање, преноси Бирн.

Свједок је испричао да му је оштећена рекла да је била заробљена и да ју је у заселак Баре одвео Шишко, којег је познавао из комшилука, те да јој је главу, због ударца, превио Рефик Мустафић.

"Причала је да је одведена у засеок Бајриће, у затвор", рекао је Обрадовић.

Он каже да је крајем априла 1992. године Костјеревац дошао испред његове куће наоружан и рекао му да треба да "довуче сијена" за његову сестру.

Тужилаштво БиХ терети Костјеревца да је, као припадник Војне полиције Прве муслиманске бригаде такозване Армије БиХ, у Зворнику, од 18. септембра до 4. октобра 1992. године, у најмање два наврата присилио на сексуални однос и силовао жену српске националности која је била у другом стању и која је била затворена у подруму куће у селу Бајрићи.

У оптужници је наведено да је силовање оштећене изазвало губитак трудноће.

Судија у овом предмету Мира Смајловић је рекла да је саслушањем овог свједока завршен доказни поступак, те да је изношење завршне ријечи Тужилаштва планирано за 26. јануар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана