Предложено продужење притвора за пет особа ухапшених у акцији "Транспортер"

Срна
Предложено продужење притвора за пет особа ухапшених у акцији "Транспортер"

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ упутило је приједлог за продужење притвора за још два мјесеца за пет лица ухапшених у акцији "Транспортер" и осумњичених за организовани међународни криминал и промет дроге.

Притвор је предложен да би се обезбиједили услови за неометано провођење истраге, реализовање активности у оквиру међународне сарадње и свих других процесних активности потребних за окончање истраге и подизање оптужнице, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Продужење притвора затражено је због опасности од бјекства осумњичених, као и опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике или поновити кривично дјело, као и завршити започето.

У овом предмету Тужилаштво БиХ је остварило сарадњу са институцијом Европола, као и партнерским институцијама из више земаља ЕУ у оквиру опсежне истраге против осумњичених за организовани међународни криминал, неовлаштени промет дроге и друга кривична дјела.

Ријеч је о предмету који је значајан за безбједносну ситуацију у цијелом региону, а за једним бројем починилаца још трагају институције земаља региона.

Агенција за истраге и заштиту БиХ (Сипа) спровела је почетком децембра акције "Сториџ" и "Транспортер" током којих је ухапшен већи број лица.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана