Предложен притвор због покушаја убиства Дејана Костића Деле

Г.С.
Предложен притвор због покушаја убиства Дејана Костића Деле

БАЊАЛУКА – Након салушања у Окружном јавном тужилаштву Бањалука, Немањи Михајловићу, који је осумњичен за покушај убиства Дејана Костића Деле.

Како нам је потврђено из Тужилаштва, о приједлогу  за одређивање мјере притвора према Михајловићу, због постојања основе сумње да је почнио кривично дјело убиство у покушају, одлучиће Окружни суд у Бањалуци.

“Он је осумњичен да је 5. јуна око 23.35 часова у Бањалуци  пуцао из ватреног оружја- пиштоља у Д.К. а  том приликом оштећени је задобио тјелесну повреду”, рекли су нам из Тужилаштва.

Тужилац је ставио приједлог за притвор због бојазни да ће осумњичени поновити кривично дјело или довршити започето,  те из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда-узнемирењу јавности.

Костић је рањен  у понедјељак у ногу у бањалучком насељу Старчевица и полиција је данима трагала за нападачем који се, према писању медија, сам предао полицији.

Након рањавања Костић је довезен у Ургентни центар УКЦ-а Републике Српске, са прострелном раном лијеве наткољенице, али је на лични захтјев након операције, напустио је ову здравствену установу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана