Предложен притвор за возача који је усмртио радника "Чистоће"

ГС
Предложен притвор за возача који је усмртио радника "Чистоће"

БАЊАЛУКА - Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је притвор за Бањалучанина Воју Чивчића (27) који је као возач аутомобила учествовао у саобраћајној несрећи у којој је погинуо радник бањалучке "Чистоће", а потом се удаљио с лица мјеста.

- Поступајући тужилац је након испитивања Чивчића предложио одређивање притвора због сумње да је починио кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној незгоди - саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Осумњичени је 4. новембра, 54 минута послије поноћи, у Улици краља Петра Првог Карађорђевића у Бањалуци возећи аутомобил "опел корса" починио кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја када је је смртно страдао радник Градске чистоће Ранко Милошевић (58) из Бањалуке.

Чивчићу се на терет ставља да се послије тога удаљио с лица мјеста али је недуго затим пронађен и ухапшен.

Тужилац је предложио притвор због постојања опасноси од бјекства, нарочитих околности да ће ометати кривични поступак утицајем на свејдоке, као и да ће поновити кривично дјело.

Из разлога ванредних околности притвор је предложен јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа казна и што би пуштање на слободу узнемирило јавност.

О приједлогу ће одлучити судија за претходни постпука Окружног суда у Бањалуци

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана