Предложен притвор за Виктора Чавића због више кривичних дјела

Срна
Предложен притвор за Виктора Чавића због више кривичних дјела

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је локалном Основном суду одређивање притвора за осумњиченог Виктора Чавића (45) из тог града због постојања основане сумње да је починио кривична дјела спречавања службеног лица у вршењу службене радње и угрожавања сигурности.

Чавић је недавно у мјесту Кола код Бањалуке, држећи у руци пиштољ, спријечио полицијске службенике чији су иницијали М.К. и Д. М. у вршењу службене радње, односно да га лише слободе, након чега се аутомобилом марке "БМЊ" удаљио, а потом вратио и великом брзином кренуо према оштећеним полицајцима, који су помјерањем у страну избјегли контакт са возилом.

Из Тужилаштва је саопштено и да је Чавић 17. августа ове године у Бањалуци женској особи чији су иницијали Т.К. упутио више порука пријетећег садржаја, чиме је оштећеној угрозио безбједност.

Тужилац Окружног јавног тужилаштва је притвор предложио због постојања опасности од бјекства осумњиченог и нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће Чавић поновити кривично дјело.

О том приједлогу одлучиће судија за претходни поступак Основног суда Бањалука, наводи се у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана