Предложен притвор за Радинковића због крађе квада

Небојша Томашевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА – Поступајући тужилац бањалучког Окружног тужилаштва предложио је одређивање притвора за Ненада Радинковића (36) из Бањалуке који је осумњичен за крађу квада.

Како је саопштено из Тужилаштва, притвор је затражен због опасности од бјекства те због постојања основане бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједокe. Истакли су да ће о овом приједлогу одлучити судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци, а осумњиченом се на терет ставља кривично дјело тешка крађа.

- Осумњичено лице је између18 и 19. септембра у мјесту Алексићи, град Лакташи, у намјери противправног присвајања туђе ствари, дошао до куће у власништву Р.Ј, те ушао у гаражу која је у изградњи. Затим је употребом физичке снаге из гараже изгурао четвероточкаша (квад), након чега је неутврђеног дана исто ставио у погон и одвезао на непознату локацију - стоји у саопштењу тужилаштва.

Радинковић је ухапшен јуче у оквиру акције “Крос” коју су спровели припадници Полицијске управе Бањалука у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске. Радинковић је познат као вишеструки преступник.

У мају ове године је хапшен и притворен због сумње да је отео Х.Н. кога је наводно заточио у викендици. Потом је за његову слободу тражио велики износ новца.

Преко брата жртве примио је 42.000 евра у криптовалути и то посредством треће особе.

Широј јавности Радинковић је познат по саобраћајној несрећи у којој је погинуо Никола Ђуровић из Бањалуке. Због те несреће Радинковић је осуђен на четири године затвора.

Послије пресуде је побјегао у Француску гдје је хапшен 2013. године због кријумчарења веће количине оружја. Због тога случаја је осуђен на осам година затвора. Будући да се није појавио на издржавању казне за саобраћајну несрећу за њим је била расписана потјерница по којој је 2018. године ухапшен у Бриселу и изручен у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана