Предложен притвор за Прњаворчанина због покушаја убиства жене

Срна
Предложен притвор за Прњаворчанина због покушаја убиства жене

БАЊАЛУКА - Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци предложило је бањалучком Окружном суду одређивање притвора за Станишу Главендекића (50) из Прњавора због сумње да је почино убиство у покушају када је ножем нанио тјелесне повреде жени чији су иницијали Г.Д.

Осумњичени је кривично дјело починио у четвртак, 17. децембра, у угоститељском објекту у Прњавору, саопштено је из бањалучког Окружног јавног тужилаштва.

Притвор је предложен због бојазни да би осумњичени могао поновити кривично дјело, односно довршити покушано јер се за ово кривично дјело може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, а пуштање на слободу осумњиченог резултирало би стварном пријетњом нарушавања јавног реда - узнемирењу јавности.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци предложило је бањалучком Окружном суду притвор и за мушкарца из Лакташа чији су иницијали Р.М. (57), који би се извршио у здравственој установи Соколац, због сумње да починио разбојништво када је дошао до породичне куће Ј.С. и физички напао оштећеног, нанијевши му тешке тјелесне повреде, а након тога му украо мобилни телефон и два ручна сата.

У саопштењу се додаје да је осумњичени дјело починио 11. децембра у мјесту Милошевци.

Притвор је предложен због бојазни да би осумњичени могао поновити кривично дјело јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, док би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда - узнемирењу јавности.

О приједлогу за одређивање притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана