Предложен притвор за Пољака осумњиченог за кријумчарење миграната

Срна
Предложен притвор за Пољака осумњиченог за кријумчарење миграната

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ предложило је притвор за држављанина Пољске Патрика Павела Рибицког (33), осумњиченог за међународно кријумчарење лица и покушај да на подручју Вишеграда превезе 11 мирганта, држављана Сирије.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да је осумњичени под истрагом и да се терети да је с циљем међународног кријумчарења лица ради стицања финансијске добити учествовао на подручју Вишеграда у незаконитом превођењу у БиХ групе од 11 миграната, држављана Сирије без идентификационих докумената.

Њега су у томе спријечили и ухапсили припадници Полицијске станице Вишеград Министарства унутрашњих послова Републике Српске и он је под истрагом.

Истрагом је утврђено да је осумњичени по претходном договору са њему познатим лицима преузео мигранте непосредно уз границу Србије и БиХ након што су на мјесту, које није предвиђено за прелазак, ушли у БиХ.

Осумњичени је мигранте у возилу регистрацијских ознака Пољске повезао у правцу Сарајева, након чега су припадници МУП-а Српске зауставили и открили мигранте.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је према Суду БиХ, и то због опасности од бјекста осумњиченог који је страни држављанин и који би одласком из БиХ постао недоступан правосудним институцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана