Предложен притвор за осумњиченог у предмету који се односи на "Босналијек"

Срна
Foto: ГС

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ предложило је притвор за четрдесетопетогодишњег Н.У. (45) осумњиченог у предмету "Трик", који се односи на истрагу коруптивних кривичних дјела и прање новца на штету компаније "Босналијек".

Притвор је предложен због опасности од бјекства, као и да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе и утицати на свједоке или саучеснике, али и да би се обезбиједило несметано спровођење истражних радњи у овом предмету.

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и терети се за кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења и склапање штетног уговора, те прање новца на штету компаније "Босналијек", у корист осумњичених лица и са њима повезаних лица, наведено је из ове правосудне институције.

Из Тужилаштва БиХ су навели да је у овом предмету предложена привремена мјера која се односи на блокирање имовине у вишемилионској вриједности, за коју се сумња да је прибављена кривичним дјелима.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, наставља истрагу у овом предмету, као и претресе и прегледе документације у компанији "Босналијек".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана