Предложен притвор за Недељка Лиздека, повезаним са убиством Тигра

Невена Рељић
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Недељко Лиздек (24) са Пала осумњичен је за учешће у убиству Синише Милићевића Тигра те планирање ликвидације Златана Цука и Милоша Божовица, сазнаје "Гласу Српске".

Њега су ухапсили полицајци МУП-а Републике Српске у уторак, а јуче му је након саслушања Тужилаштво БиХ предложило притвор.

-  Осумњичени Лиздек је ухапшен у оквиру истраге дјеловања организоване криминалне групе Дарка Елеза. Измеду осталог, теретимо га да је учествовао у незаконитим радњама крађа, набављања и управљања возилом које су користили извршиоци тешког убиства реализован на начин мафијашких егзекуција. Убиство је почињено у мају 2018. године - саопштили су из Тужилаштва БиХ.

Додали су да је притвор предложен због опасности да би боравком на слободи могао починити ново кривично дјело или завршти започето те утицати на свједоке и саучеснике.

Из МУП-а Републике Српске саопштили су, наводећи иницијале, да Лиздека сумњиче да је извршио кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом тешко убиство Милићевића. Такоде, он се сумњичи и да је извршио кривично дјело организовани криминал и припремање убиства  Цука и  Божовица из Бијељине. 

Миличевић звани Тигар, власник кафића и свадбеног салона Родео у Источном Сарајеву, убијен је 31. маја 2018. у сачекуши у Дабробосанској улици испред зграде у којој је становао у насељу Добриња 4, када му је непознати нападач у леда испалио четири хица из пиштоља.

Током поменуте истраге, осим Лиздека у уторак је приведен и Милош Обрадов, који је потом пуштен на слободу. Његов адвокат Бојан Веселиновић рекао је да је његов клијент саслушан као свједок.

Сазнајемо да је повод за испитивање Обрадова исказ Владимира Стевановића, свједока Тужилаштва који је рекао да је 2018. скупа с Обрадовом путовао у Београд. 

Подсјетимо, на рочишту за одређивање притвора Елезу спомињало се да је Стевановић, по налогу извјесног Владана Пејушица из Београда, пронашао стан у Бијељини у ком су привремено боравиле убице из Београда које су требале убити Ћука и Божовића. На рочишту је наведено да се наводно радило о Владимиру Ковачевићу и Нинославу Марковићу убицама Шкаљарског клана.

Даље је речено да је Стевановић у свом исказу рекао да је возио убице, а након убиства је требао да запали ауто и добије 50.000 евра од Пејушица, али нису пронашли Божовића и Ћука.

ПОНУДА

Незванично сазнајемо, да је Тужилаштво наводно, неколико пута предлагало Недељку Лиздеку да постане свједок у истрази против Елеза. 

Он је то одбио, те му је поручено да ће га сљедећи пут привести умјесто позвати телефоном.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана