Предложен притвор за инспектора због помагањa припаднику Шкаљарског клана

Н. Т.
Предложен притвор за инспектора због помагањa припаднику Шкаљарског клана

БАЊАЛУКА - Окружно тужиулаштво предложило је одређивање једномјесечног притвопра инспектору Младену Миловановићу (37) због сумње да је помагао држављанину Црне Горе Милошу Божовићу из Цетиња који се повезује са Шкаљарским кланом и који је ухапшен у Бањалуци на основу потјернци за убиство.

Из Тужилаштва је саопштено да Миловановића терете за помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела, а да му је притвор предложен због бојазни од утицаја на свједоке.

-  Миловановић је аједно са осумњиченим  Предрагом Ватреш и Гораном Речевић  од 31. маја  до 18. јула у Бањалуц и  на подручју других градова БиХ, пружао помоћ М.Б. држављанину Републике Црне Горе, за којим је расписана црвена потјерница Интерпола због кривичног дјела тешко убиство почињено у Црној Гори-саопштено је из Окружног тужилаштва Бањалука.

Додали су да је приједлог притвора упућен у Основни суд и о њему ће одлучити судија за претходни поступак.

Из Тужилаштва су саопштили да су осумњичени Ватреш и Речевићева након обављене криминалистичке обраде пуштени и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе.

Ухапшеном Божовићу Суд БиХ је одредио екстрадициони притвор од 18 дана.

- Притвор по рјешењу може трајати до 4. августа или до нове одлуке Суда Црна Гора, је дужна у наведеном периоду доставити екстрадициону молбу будући да је потраживани тражио даље провођење екстрадиционог поступка, односно није пристао на поједностављено изручење-саопштио је Суд БиХ

Црногорске власти Божовића  траже због учешћа у убиству Никшићанина Ранка Вулетића које се догодило у августу 2019. године. Он је један од оптужених на подстрекавање на убиство Никшићанина.

Божовић је по налогу Тужилаштва БиХ данас испшитан у Бањалуци и као свједок у предмету "Дарко Еелез и други".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана