Дјевојку „бранио“ од бившег момка, па је случајно упуцао

Г.С.
Foto: Г.С.

САРАЈЕВО - Након пуцњаве која се десила у петак на Башчаршији предложен је једномјесечни притвор за Харуна Осивчића (30), потврдила је портпаролка Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић.

Притвор је предложен због опасности да би боравком на слободи могао починити кривично дјело. Он се сумњичи за изазивање опће опасности и недозвољено држање оружја, преноси "Аваз".

Пуцњава се догодила на раскрсници улица Телали-Сафвет-бега Башагића, а том приликом је рањена дјевојка (23). Харун Осивчић (30) је ранио дјевојку у предјелу десне поткољенице.

Према сазнањима „Аваза“, он је помало неспретно ранио своју дјевојку, с којом је дошао у сластичарну на Башчаршији.

Осивчић је покушао да “заштити” дјевојку од бившег момка, иначе страног држављанина. Али, у намјери да упуца њега, Освичић је испалио један метак, али је погодио своју дјевојку у ногу.

Лакше је “рањен” и бивши момак, којег је окрзнуло зрно.

Осивчић је раније осуђиван. Он је у септембру 2019. притворен, а годину послије и осуђен у Кантоналном суду у Сарајеву јер је заједно са Самиром Узуновићем и Адмиром Дувњаком наоружан и маскиран упао у кућу у старом дијелу Сарајева.

Самир Узуновић, Адмир Дувњак и он су осуђени на укупно шест година и мјесец затвора због разбојништва. Осивчић је осуђен на двије године и мјесец затвора, док су Узуновић и Дувњак добили по двије године.

Осивчић је тада проглашен кривим и због недозвољеног држања оружја. Пресуда им је изречена на основу споразума о признању кривице који је оптужена тројка склопила са сарајевским Тужилаштвом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана